Navigation
Domů arrow Reklamní trička arrow Termotransfer
Potisk termotransferem PDF Tisk E-mail

 

ImageTato technologie je založena na principu sítotisku, jen s tim rozdílem, že barvy nejsou nanášeny přímo na textil, ale nejprve na transférový papír, který se potom za vysoké teploty (min. 180°C) zažehlí na textil. Výhoda této technologie je maximální využití barev a zhotovení složitých barevných soutisků a dokonce i fotografií. Nevýhoda při potisku velké plochy na pružnější materiál může ve více namáhaných místech praskat vlivem natahování materiálu.

Obecně musíme počítat s mnohem krátší užitnou dobou. Praní z rubu max do 40°C eliminace extrémů aviváže a "drsných" pracích prostředků.

 

                 

 

Výhodou termotransferu jsou mnohdy kusové záležitosti, které "hoří". U malého nákladu odpadá příprava sítotiskové matrice a lito.  Vše je ale vyváženo trvanlivostí potisku. Při kvalitní transferové fólii a dodržení podmínek pro praní od výrobce jsme sami otestovali 10 praní.

Oblast použití: prezentační akce apod. Potisknout se dá téměř vše. My však řešíme pouze textil. Ubrusy, šátky na víno, stuhy, vesty, pracovní oděvy, plasty apod.

 

 


 



PODPORUJE

 

           mssidlmal.info